Aquest any hem après tradicions de la Pasqua Ortodoxa. A la Llar tenim algunes persones de Rumania entre els residents i el personal. També ho són les nostres cuineres i, l’Aurica, ens ha fet un Taller d’Ous decorats dins de la Pasqua Ortodoxa que se celebra una setmana després de la Pasqua Catòlica.

En la tradició Ortodoxa, els ous són un símbol de vida nova. Els primers cristians van utilitzar els ous per simbolitzar la resurrecció de Jesucrist i la regeneració dels creients. A la Setmana Santa els ous es tenyeixen de color vermell per representar la sang de Jesús que va ser vessada a la creu per a la redempció de tots els homes.

L’Aurica ens ha ensenyat la tècnica d’afegir elements florals damunt dels ous i embolicar-los amb una mitja o malla per després submergir-los en l’aigua amb peles de ceba bullides. D’aquesta manera queden tenyits i es creen unes textures precioses.

El Diumenge ens els hem menjat després de fer la popular “batalla d’ous” que consisteix en xocar els ous i intentar que no es trenqui la closca. La Mari va ser la campiona de la Llar!

Ens ha encantat conèixer altres tradicions!