APARTAMENTS ADAPTATS PER A LA VIDA INDEPENDENT

Des de fa més de 50 anys, la Fundació Llars de l’Amistat Cheshire dona suport al benestar i l’autonomia de les persones amb dependència física. L’any 2012, amb la voluntat d’actualitzar i millorar-ne els serveis, la Fundació va transformar la clínica  cardiovascular Sant Jordi en el Centre MICs Sant Jordi.

Els Mòduls Independents de Convivència (MICs St. Jordi) són apartaments adaptats i assistits, pensats per a les persones amb dependència que, soles o en família, aspiren a un alt grau d’independència i d’integració social i laboral. Els MICs contribueixen a aquest projecte de vida atès que són un conjunt d’apartaments adaptats i amb suport assistencial dins de l’edifici mateix, les 24 hores del dia.

MICs Sant Jordi compta amb 32 apartaments que disposen d’una sala d’estar, 1 o 2 dormitoris, cuina i bany totalment adaptats. Són tots exteriors i molts d’ells tenen una petita terrassa. A més a més, dins del centre, disposen de les ajudes tècniques necessàries per a adaptar l’apartament a les possibles necessitats dels usuaris, com ara grua per a les transferències, trapezi, baranes al llit i cadira de bany, entre d’altres coses. Els usuaris reben suport assistencial les 24h, proporcionat per un equip de cuidadors/es professionals. A més a més, el recinte disposa també d’àrees comunes: gimnàs, piscina terapèutica, sala polivalent i un restaurant amb terrassa.

Es troben situats en el barri de Sarrià de Barcelona, un barri residencial i tranquil, ben comunicat, molt proper a zones comercials com ara l’Illa Diagonal. De la mateixa manera, hi ha una parada accessible de Ferrocarrils de la Generalitat, integrada a la xarxa de Metro de Barcelona, a la porta mateixa del centre.

MIC’s Sant Jordi està orientat a dos perfils de clients: d’ una banda, a persones que requereixin una residència adaptada a Barcelona de manera temporal, tant amb motiu de tractaments mèdics o convalescències, com per raons laborals o d’estudis, o simplement per passar un cap de setmana de turisme. D’una altra banda, també existeix la possibilitat de ser-ne la residència permanent, en algun dels apartaments disponibles. Això permet als usuaris personalitzar i moblar l’apartament al seu gust, com a habitatge propi, i al mateix temps comptar amb les facilitats i els serveis assistencials que proporciona el centre.

Amb la fusió d’aquests dos conceptes, apartaments amb serveis assistencials, la Fundació porta a terme un pas endavant pel que fa a la provisió de serveis per a les persones amb dependència, i a fi de promoure la seva vida independent, gràcies als seus més de 50 anys d’experiència en el servei de les persones amb dependència física.

Direcció: Susana Sebastian

Tel: +34 932 523 200

info@micsantjordi.org

Via Augusta, 269-273, 08017 Barcelona