[su_image_carousel source=”media: 65787,65790,65784″ crop=”1:2″ speed=”immediate” image_size=”full”]

A Emilio Benedetti fem entrevista al nostre resident David Miguel on ens explica l’esport que practica i com això el beneficia en la seva vida diària. Darrerament ha participat en varis campionats que seguidament ens explica:

QUIN ÉS L’ESPORT QUE PRÀCTIQUES?

Piscina i Atletisme. La meva especialitat es el llançament que hi ha tres models: el del pes, disc i javelina. Aquetes son les que puc fer perquè com tinc hemiparèsia esquerra, no puc  anar amb una cadira de competició.

QUANT DE TEMPS PORTES PRECTICANT-LOS?

Atletisme porto 15 anys des de l’accident. Jo ja competia abans de l’accident i en total ja porto uns 30 anys. Vaig començar a l’EGB. En el cas de piscina porto uns 5 anys aproximadament.

ON HO FAS?

A Can Dragò

QUE ET VA MOTIVAR A TIRAR ENDAVANT?

El fet de veure que vaig millorant, que estic assolint els objectius, reptes que m’havia proposat. Jo sempre he tingut el repte de millorar el que he fet fins ara, perque el meu ribal soc jo i sempre he de millorar-me a mi mateix.

Els meus objectius a llarg termini es poder fer algun campionat europeu, mundial o una para olimpíada… Que es una mica complicat d’ arribar? Potser sí,  però es on m’agradaria arribar.

QUE FAS PER ASSOLIR ELS TEUS OBJECTIUS?

Faig ioga i chi kung. Això m’ajuda a tenir els canals d’energia lliures, que no tingui bloquejos i estar mes relaxat en el dia a dia. Perque el metavolisme va molt millor si fas esport, renoves la sang. Es una millora natural.

QUE T’APORTA L’ESPORT?

Em sento be i amb ganes de seguir per aconseguir les meves metes.

HO PRACTIQUES SOL O HI HA ALTRES COMPANYS QUE HO FAN A LA MATEIXA HORA?

Amb altres companys. Cada dissabte durant una estona em retrovo amb els amics per precticar-lo. Ara em falta el meu amic de confiança,  perquè s’ha posat a treballar i te molta feina.

EN QUINA CATEGORIA JUGUES?

Doncs aquest es un tema important perque fins ara estava a la federació de físics a nivell de Catalunya i d’Espanya, pero aquest any m’han passat a la federació de paralítics cerebrals i aquesta nomes juguem a nivell de Catalunya. Actualment he assolit les mínimes (es a dir que ja hi podria anar a la de físics), però falten que els organitzadors decideixin on es fa i si per la COVID es pot fer.

EL DIUMENGE DIA 20 DE MARÇ D’AQUEST ANY, QUE VA PASSAR?

Tenia una competició dels tres models: llançament de pes (vaig llançar 4kg), el llançament de disc i el llançament de javelina. Vaig guanyar les tres categories i vaig aconseguir les 3 medalles. Estic molt content perque vaig millorar la distancia que havia fet.

Era a nivell autonòmic, tot hi així van venir jugadors d’altres comunitats autònomes a competir (com Astúries, Cantabria, etc).

AMB AQUEST PREMI QUE FARÀS?

Doncs ja estan adjudicades. La primera es per el meu nebot, en Lucas, l’altre es per la meva neboda, la germana petita d’en Lucas, i l’altre per la meva germana Laura.

COM ES QUE ELS HI DONARÀS A ELLS/ES?

Perque son la meva família, me’ls estimo moltíssim. Sé que estan molt orgullosos de tot el que estic superant.